Artikler

Husk at fokusere på dit mentale helbred

Sundhed er mange ting. De fleste tænker nok på en person med en slank, smidig og stærk krop, som bliver fodret med den rette næring og som ikke bliver udsat for for meget røg, alkohol, sukker og inaktivitet. Det er da også rigtigt, at vores sundhed hænger sammen med, hvad vi udsætter vores krop for. Men det er kun vores kropslige sundhed.

Det er mindst ligeså vigtigt at tage hensyn til vores mental sundhed, som det er at tage hensyn til vores kropslige sundhed. Nogle af de mest udbredte sygdomme i den vestlige verden, og dermed også i Danmark, er stress, depression og angst. Og de sygdomme kan altså komme, selvom man spiser sundt og varieret samt dyrker motion på regelmæssig basis.

Vores livsstil har en stor indvirkning på vores tilstand både fysisk og mentalt og derfor er det vigtigt at være opmærksom på at have en livsstil, som minimerer fysisk og mental overbastning. Så i stedet for at have dit fokus på at drikke nok vand, spise masser af frugt og grønt samt at træne konditions- og styrketræning hver uge, så husk også at fokusere på nogle af disse aspekter af dit liv:  Hold styr på din økonomi, prioriter at se dine venner og familie, mediter, sov nok eller dyrk dine kreative sider. Det er ikke nødvendigt at fokusere på alle aspekter på én gang, da det kan være en stressfaktor i sig selv. Men prøv at inkorporere flere aktiviteter, som kan give dig et roligere og dermed sundere sund.

 

Kommentarer lukket til Husk at fokusere på dit mentale helbred