Artikler

Har din økonomi steget dig til hovedet?

De fleste mennesker lever en travl hverdag. Det kan være svært at overskue alting, når arbejde, familie og fritidsinteresser trænger sig på. Et af de steder, hvor travlheden kan få det til at gå galt, er økonomien.

Hvordan får jeg overblik over det hele?

Der er rigtig mange mennesker i verden, som føler sig stressede. Mange føler ikke, at de har tid til at udleve deres drømme, fordi der er så mange andre ting, der skal passes. Man kan ikke få mere end 24 timer i døgnet, men en af de metoder man kan bruge, hvis man vil føle sig mindre presset, er at lægge en plan for dagen.

Det gælder simpelthen om at sætte sig ned med et stykke papir eller en notesbog og skrive ned, hvad man skal nå den dag. På den måde får man mere overblik over dagen, og man kan krydse af efterhånden, som man får klaret de forskellige gøremål.

Men jeg har så travlt

En af de ting som man kan glemme at holde styr på, hvis man konstant er på farten, er sin økonomi. Hvis man hele tiden er på udkig efter nemme løsninger, der kan gøre hverdagen lettere, kan man hurtigt bruge flere penge, end man har. For nogle går det så galt, at de bliver registreret i RKI som dårlige betalere.

Når man er registreret i RKI, kan man mange steder ikke låne flere penge. Der er dog undtagelser for dette. Se disse RKI lånemuligheder, hvor man kan låne penge på trods af en registrering i RKI.

Det er vigtigt at have for øje, at man ikke bør kaste sig hovedkulds ud i at låne flere penge, hvis man allerede har en gæld.

Hvordan kommer man ovenpå?

Hvis det er gået galt med økonomien, kan man hurtigt føle, at hele ens liv er blevet sat på standby. Det kan være svært, hvis man ikke længere føler, at man har råd til at gå ud med venner eller købe nyt tøj. Men fortvivl ikke.

Der er massere af gratis aktiviteter, man kan tage sig til. Det handler bare om at være kreativ. Lyder en tur i skoven for eksempel ikke dejligt afslappende?

Kommentarer lukket til Har din økonomi steget dig til hovedet?