Artikler

Kærlighed kan nedsætte stress og utilpashed

Tusindvis af mennesker døjer årligt med stress og anden mental utilpashed. En hektisk hverdag og begrænset tid til selvforkælelse og hvile kan udløse stresssymptomer og sætte hjernen på overarbejde. Ofte trækker vi os ind i os selv, når vi er stressede, selvom vi faktisk burde gøre det modsatte.

Brug kærligheden og en eventuel partner til at hjælpe dig igennem svære perioder.

Sats på kærligheden og bliv fri for stress

Mange mennesker oplever de negative følelser og fysiske symptomer som stress kan medføre. Smerter i kroppen, træthed og mentalt ubehag kan fylde meget i hverdagen, hvis du er stresset, og i værste fald kan stressen udvikle sig til en tung depression.

Men når vi skal løsrive os fra stress-relaterede problemer, så trækker vi os ofte ind i og selv. For nogle kan dette være den rette løsning, men for langt de fleste mennesker er det faktisk det modsatte der skal til.

Kærlighed og et sundt forhold til et andet menneske kan skabe større glæde i hverdagen, booste os med energi og også give os den støtte, som vi måske mangler.

Er der generelt et tomrum i vores kærlighedsliv, så bør vi overveje hvordan vi kommer det til livs. Internettet er et oplagt sted til at møde ligesindede singler og måske netop finde den perfekte partner via en datingside.

En partner giver dig bedre selvværd

Har vi fundet en potentiel partner via en datingside, en app eller måske på en bar, så vil det unægteligt have en positiv indflydelse på vores selvværd.

Er vi som mennesker selvsikre i vores hverdag, så vil det give mere overskud og energi, og på den måde vil risikoen for stress nedsættes. Et sundt parforhold eller en uforpligtende flirt kan derfor næsten virke terapeutisk, og man bør derfor ikke undgå at stifte nye bekendtskaber, når man går igennem en mindre god periode.

Omfavn i stedet kærligheden på alle givne tidspunkter, og vær ærlig overfor en potentiel partner. Vi har alle prøvet at gennemgå stressede perioder eller depressioner, og langt størstedelen af alle mennesker vil kunne bære over med en person i bedring.

Ikke alle forhold er dog af positiv art, og har du opstartet et forhold der giver anledning til bekymring og sorg, så kan det faktisk have den modsatte effekt på dit stressniveau. Gør derfor op med dig hvad der virker for dig og hvad der ikke gør. Mærk gerne efter fra start om du er positivt afstemt eller om du har skrupler omkring den pågældende date.

Kommentarer lukket til Kærlighed kan nedsætte stress og utilpashed