Artikler

Arbejd på din mentale sundhed

At føle sig godt tilpas kommer ofte ikke af sig selv.  De fleste må gøre en indsats for at føle velvære. Sundhed kommer ikke udelukkende med den rette kost og motion, man må også arbejde med sin mentale sundhed. 

Sundhed er mere end kost og motion

Man kan motionere og spise nok så korrekt, men hvis man lider af psykiske sygdomme, som følge af ens livsstil, kan man ikke ligefrem kalde sig selv sund.

Med den digitale udvikling følger også, at det er svært at tage pauser i hverdagen. Ejer man en smartphone er der konstant mulighed for at arbejde, tjekke nyheder og tage kontakt til andre mennesker.

Det kan være svært at føle sig afslappet, hvis alle ens pauser i løbet af dagen bliver brugt på mobilen. Tid på mobilen tæller ikke som ægte pauser for hjernen, fordi der er så mange ting, man skal forholde sig til, når man sidder med en telefon i hånden.

Planlæg din afslapning

For at hjernen får den pause, den har brug for, kan det være nødvendigt at planlægge tid, hvor man kan slappe af. Det kan gøres på mange måder. Er du ikke typen, der kan sidde stille i længere tid uden at lave noget, kan du kombinere pauserne med gåture eller meditation.

Ligeledes er der muligheder for aktiviteter, som man kan gå til, der arbejder med den mentale sundhed. Her kan eksempelvis nævnes yoga, som kan dyrkes i de fleste fitnesscentre, og mindfulness.

Få styr på dine hængepartier

Ligesom det er vigtigt at tage pauser i hverdagen, er det også vigtigt at blive opmærksom på, hvad der kan fungere som stressfaktorer. Det kan være, at der mangler at blive ordnet en masse ting på dit hus, eller at du ikke har styr på din økonomi.

For nogle går det så galt med deres økonomi, at de bliver registreret i RKI som dårlige betalere. Er man først nået dette punkt, kan det være svært at komme ud af igen. Se mere her, hvor du kan undersøge mulighederne for lån på trods af RKI, men også læse mere om, hvad du skal overveje, inden du låner flere penge.

 

Kommentarer lukket til Arbejd på din mentale sundhed