Artikler

Akupunktur – en undervurderet behandlingsform

(sponsoreret indhold)

Måske kender du allerede akupunktur som begreb, men ved du egentlig, hvad behandlingen mere præcist går ud på? Og måske endnu mere væsentligt, hvad der kan behandles og forebygges gennem akupunktur?

Akupunktur er en såkaldt alternativ behandlingsform. Teknikken stammer oprindelig fra Kina og har i mere end tusind år været udbredt i store dele af Østen. I vores del af verden har metoden vundet større og større udbredelse i løbet af de seneste 20-30 år. I behandlingen anvendes fine nåle, der stikkes ind i kroppens mere end 800 forskellige akupunktur-punkter.

For at blive autoriseret akupunktør skal man have en godkendt uddannelse, ellers er det ikke lovligt at praktisere metoden i Danmark. Uddannelsen tager typisk 1 år, alt efter hvor intensivt et forløb, man følger.

Lider du eksempelvis af muskelsmerter, migræne eller angst, kan akupunktur være en oplagt behandlingsform. Undersøgelser tyder tilmed på, at akupunktur også kan afhjælpe overvægt og rygetrang. Selve behandlingen foregår ved, at hårfine nåle siikkes ned i huden og musklerne, hvor nålene stimulerer de såkaldte meridianer, som er energibaner, der løber flere steder i kroppen, fra top til tå. Det anbefales, at man får mellem 6-12 behandlinger for at opnå bedst mulig effekt. Hver behandling varer normalt mellem 15-30 minutter.

Hvis du har en lidelse, som du overvejer at få behandlet i et akupunkturforløb, men som du måske ikke lige har råderum i budgettet til, kan du med fordel overveje at tage et lån på https://kassekreditten.dk/sms-laan/. Det er en nem og sikker måde at låne penge på, og det vil være en fornuftig investering i dit helbred, da et grundigt behandlingsforløb i mange tilfælde giver et varigt resultat.

Et stigende antal danskere oplever desværre at blive “opgivet” af deres praktiserende læge, da lidelser såsom migræne, irritabel tarm og andre kroniske tilstande endnu ikke har fået den store opmærksomhed fra den konventionelle vestlige medicin. Og her kan alternative behandlingsformer måske være udvejen eller snarere vejen til et bedre og mere smertefrit liv. Udover akupunktur er også zoneterapi, alexandermetoden og kranio-sakral terapi populære alternativer og supplement til mere traditionelle behandlingsformer.

Hvis det er første gang, du skal prøve akupunktur, er det vigtigt, at du går ind til oplevelsen med et åbent sind og en positiv tilgang. Metoden er ikke udpræget smertefuld, trods nålene, og de små nåleprik forsvinder overraskende hurtigt til fordel for en afslappet følelse og efter behandlingen oplever mange, at de på en behagelig måde får ny energi i kroppen.

Kommentarer lukket til Akupunktur – en undervurderet behandlingsform