Artikler

Periodisk faste

Igennem de sidste mange år er der lagt mere og mere fokus på hvordan man skal se ud. Udseendet er kommet til at fylde meget i manges hverdage. Derfor er der mange som overvejer at begynde på en diæt. Hvilket både kan være godt og dårligt. Hvis man gerne vil begynde på en diæt, for at forbedre ens helbred. Så findes der mange forskellige diæter, som fokuserer på at give kroppen de næringsstoffer som den har brug for, og samtidig holder blodsukkeret nede. Periodisk fasten er en af disse diæter, og hvis du er interesseret i at finde ud af mere, kan du finde mere information her. 

Hvad er periodisk faste? 

Periodisk faste er diæt, hvorpå man faster i perioder. For at noget tæller som at faste, må man ikke spise noget i mindst 15 til 16 timer, søvnperioden tæller også med i fastetiden. Der er få ting du må drikke, så som vand, danskvand, og, i nogle situationer, må du også drikke te og kaffe. Andre vælger at faste 2 dage om ugen, det er den såkaldte 5 2 kur.

Er periodisk faste sundt? 

Det kan være sundt at faste i perioder, men der er flere ting du skal være opmærksom på. 16 timer er lang tid, og der mange mennesker, grundet helbredsmæssige årsager, der ikke kan faste i 16 timer. Nogle har behov for mere mad for at være sunde og raske. Mens der så er andre som ikke har nogle problemer med at gå i længere perioder at spise. Hvis du er i tvivl om det vil være sundt for dig, så snak med din læge. Det vigtigste er at du forbliver sund og rask, mens du er på diæten.  

Med det sagt, er flere undersøgelser vist, at der faktisk er nogle fordele ved periodisk fasten. Hvis du i forvejen døjer med en eller flere sygdomme som diabetes, forhøjet blodtryk, svækket glukosetolerance, og dyslipidæmi, kan dette faktisk bedres med periodisk fasten. Grundet at under faste vil kroppen naturligt få et lavere blodsukker. Hvilket er med til at blodkarrene i kroppen fungerer bedre. Dette er med til at mindske fedtet i blodet, og derfor får man et lavere blodtryk.  

Der er derfor fordele ved periodisk fasten, men det skal igen siges, at det ikke er noget der egner sig til alle. Og hvis du bare er den mindste smule i tvivl, spørg din læge om hjælp. Det vigtigste ved en diæt er, selvfølgelig, at ens helbred bliver bedre. Derfor skal du ikke starte på en diæt, som kan virke skadende for dig. 

Kommentarer lukket til Periodisk faste