Annonce

4 gode tips til hvordan du kan få en bedre søvn

Søvnløshed er et stort problem for mange danskere. Der er ofte fart på i hverdagen, hvilket gør at mange er stressede når de skal i seng om aftenen. Det kan både lede til tankemylder og urolige nætter, hvilket resulterer i træthed og uoplagthed dagen efter. Der findes nogle gode råd til, hvordan du muligvis kan få en bedre nattesøvn. Læs med her.

Tip nummer 1: Hvis du drikker kaffe, bør du holde igen når du nærmer dig et bestemt tidspunkt. Det er meget individuelt, hvornår mennesker stopper med at drikke kaffe på dagen, men koffein kan have en stor effekt på, hvordan du sover om natten.

Tip nummer 2: Den rigtige madras og den rigtige dyne, samt puder. Hvis du har tendens til uro om natten, f.eks. i benene så kan det være en fordel at anskaffe tyngde dyne, som kan give tryghed og forbedre søvnen. Du kan finde en billig tyngdedyne, som kan være et godt supplement til en bedre søvn.

Akupunktur mod dårlig søvn

Tip nummer 3: Hvis du ikke ved hjælp af ændringer i vaner og livsstil, stadig har store problemer med at sove og falde til ro om aftenen, så kan det være du skal prøve akupunktur. Akupunktur er en alternativ behandlingsmetode, hvor man benytter nåle på kroppen.

Tip nummer 3: Lær at meditere. Meditation hver dag har vist sig at have en gavnlig effekt. Meditation hjælper mod blandt andet stress og kan hjælpe med at få mere ro på vejrtrækningen. Hvis du har mange tanker, som flyver rundt i hovedet om aftenen kan du prøve med vejtrækningsøvelser, hvor dit fokus er her på.

Dette hjælper med at flytte din opmærksomhed fra alle tankerne til at visualisere dit åndedræt. Dette kan måske også hjælpe på du falder hurtigere i søvn.

Kommentarer lukket til 4 gode tips til hvordan du kan få en bedre søvn