Annonce

Derfor virker akupunktur mod smerter

Oprindeligt var akupunktur mest kendt i asiatiske lande som Kina og Japan. I dag har de små nåle imidlertid også vundet popularitet i Danmark, og med god grund. Akupunktur virker nemlig rigtig godt mod smerter. Læs mere her! 

Først var danskerne nok en smule betænkelige ved at skulle stikkes med nåle. Hvordan skulle det give færre smerter? Men akupunktur er faktisk steget utrolig meget i popularitet i Danmark, i løbet af de sidste år. Især som middel mod rygsmerter og stress er metoden blevet meget anerkendt. Men hvorfor virker den egentlig? 

Hvad er akupunktur? 

Akupunktur har sin oprindelse i Kina, og metoden er blevet brugt mod smerter i op mod 2500 år. Den har altså nogle år på bagen, og i dag bliver den blot mere og mere populær herhjemme. Akupunktur fungerer sådan, at kroppens indre stimuleres ved hjælp af nålene, der prikker hul på huden.  

Hvorfor virker det? 

Nålene placeres sådan, at det er visse indre linjer, som stimuleres. Det kan have en positiv virkning på indre organismer som galdeblæren og maven, men altså også rygsmerter og mentale problemer som stress eller nedtrykthed.  

Det skulle efter sigende virke, fordi kroppens indre organisme og dens energibaner stimuleres. Det er disse energibaner, som med et fagudtryk kaldes for “Qi”. Akupunktur kan også ses som en holistisk metode, fordi tankegangen er, at alle kroppens elementer spiller sammen og påvirker hinanden. Derfor kan de små nåle i huden altså betyde en bedring af både sindet, kroppen og de indre organismer. 

Her kan du blive behandlet 

Hvis du selv vil prøve akupunktur og dens positive virkninger på egen krop, er der heldigvis rig mulighed for det. Metoden bliver som nævnt mere og mere populær, og derfor findes der efterhånden også en del behandlere i landet. Uanset om du befinder dig i Aarhus, Aalborg, Odense, København eller andetsteds, kan du altså nemt finde én, der kan behandle dig med akupunktur. 

Kommentarer lukket til Derfor virker akupunktur mod smerter