Annonce

3 tips til at lære at stå på hænder

Udover at se sejt ud, så er det ekstremt sundt at stå på hænder. Det giver dig stærke og smidige håndled og skuldre, og din balance og koordination bliver langt bedre. At have hovedet nedad øger også tilførslen af blod, ilt og næringsstoffer til dit hoved, dine øjne og din hovedbund. Det kan være svært og skræmmende at lære at stå på hænder, så vi giver dig 3 hurtige tips til at komme nemt og sikkert i gang. Husk: Øvelse gør mester!

Det kedelige, men nødvendige forarbejde

Som ny til håndstand er man ikke vandt til at lægge al sin vægt over på sine skrøbelige håndled, og de bliver derfor nemt skadede, hvis de ikke er godt opvarmet. Start alle træninger på yogamåtten (kan købes billigt på Fitmagasinet.dk) med 5-10 minutters opvarmning af håndleddene. Brug også et enkelt minut på at strække dine skuldre ud – åbne skuldre giver en pænere linje.

Væggen er din bedste ven

Begynd med at sparke dig selv op ad en væg, med ryggen ind mod væggen, og få fornemmelsen af at have vægten på hænderne og hovedet nedad. Husk altid at presse jorden aktivt væk.

Når du bliver komfortabel med dén position, kan du begynde at stå på hænder med maven ind mod væggen. Sæt fødderne på væggen og begynd at vandre dig selv ind mod væggen med hænderne. Jo tættere på væggen du kan få maven, jo bedre. Det er en mere krævende position, men som bedre simulerer den fritstående håndstand.

Lær at falde

Nu er det tid til at tage din håndstand ud i det frie rum. Øv dig et sted med et blødt underlag, så det ikke gør ondt at falde. Spark det ene ben op først og lad det andet følge. Pres jorden væk og bor fingerspidserne ned i underlaget.

Når du kan mærke, du mister balancer, pres da jorden endnu hårdere væk og lav en halv vejrmølle ned til den side, som føles naturlig. I løbet af ingen tid bliver det instinktivt at falde, og når frygten forsvinder, går det hurtigt med at finde balancen!

Kommentarer lukket til 3 tips til at lære at stå på hænder