hudpleje
Annonce

3 tips til en sund hud

Ofte har vi travlt med at komme ud ad døren om morgenen til studie eller arbejde og når måske ikke lige andet end en hurtig tur under bruseren efterfulgt af lidt fugtighedscreme i ansigtet. Om aftenen er man træt og vil bare sove, når man endelig har besluttet sig for at gå i seng. Det kan dog godt betale sig at tage sig tid til at pleje sin hud og give den næring og beskyttelse, hvis du gerne hele livet vil have en smuk og sund hud. 

Udvalget af hudplejeprodukter er enormt og det kan være en jungle at finde rundt ud af, hvad man skal købe. Et godt råd vil være at starte med at se på din hudtype og eventuelle problemstillinger, du måtte have med din hud. Herudover vil både miljøet og din hud takke dig for at bruge ansigtspleje uden skadelig kemi

Hudpleje i tre trin 

Rens 

Huden bør renses grundigt én gang om dagen, gerne om aftenen, så huden har fred og ro til at optage næringsstofferne fra produkterne. Renser du din hud om aftenen, behøver du ikke vaske den om morgenen, skyl den blot med lunkent vand. Derved får de gode sager fra aftenens rutine ekstra tid til at virke, og du renser ikke det fedtlag væk, som beskytter din hud. 

Plej 

Efter rens skal huden plejes med en fugtgivende creme som minimum. Du kan også vælge at bruge en serum og evt. andre plejeprodukter. Inden fugtcremen kan man bruge en toner som renser yderligere og giver en dejlig frisk fornemmelse på huden. 

Beskyt 

Som det sidste i din hudplejerutine bør du bruge en creme med solfaktor, gerne faktor 30 eller mere. Solen er, næst efter rygning, det der ælder huden allermest, så ved at beskytte din hud mod solen reducerer du risikoen for rynker og furer foruden hudkræft. 

Kommentarer lukket til 3 tips til en sund hud