Annonce

Sådan laver du en læbepeeling hjemme

Bruger du konstant læbepomade til dine tørre og sprukne læber men føler alligevel, at det ikke rigtig virker som ønsket? Så er det tid til at give læbepeeling en chance!

Peeling er en metode, vi ofte hører om. Men det er generelt kropspeeling der hjælper på indgroede hår eller ansigtspeeling af døde hudceller, vi hører om. Da læber ikke er så gode til at holde på fugt, kan det til tider være utilstrækkeligt at bruge læbepomade alene. Det er derfor, vi deler denne hjemmelavet opskrift på læbepeeling som du nemt kan påføre.

Hvad er hjemmepeeling godt for?

Ligesom krops- og ansigtspeeling er lavet for at slippe af med død hud, er læbepeeling ligeledes lavet for at fjerne de flagende, døde hudlag, der får læberne til at se sprukne og tørre ud. Ved regelmæssig eksfoliering slipper læberne af med død hud og får et glattere og blødere udseende.

Hvorfor tørre læber?

Der er mange årsager til tørre og sprukne læber. Ekstremt varmt og ekstremt koldt vejr, vind, solskoldning, allergi, skadelige vaner som at slikke læber, ryge, spise læber er nogle af de faktorer, der forhindrer glatte læber.

Kollagen, som gør huden yngre og smukkere, er meget vigtig for læberne. Ligesom i huden er der et tab af kollagen i læberne, og som følge heraf dannes læbelinjer og læberne bliver tyndere. Derfor får mange kvinder også foretaget filler i læberne, der giver dem en bedre volumen.

Desuden er læberne ret dårlige til at holde på fugten. Derfor bør du ikke forsømme læbepleje og sørge for at holde dine læber konstant fugtige.

Opskrift på læbepeeling

Da læberne er et af de mest følsomme områder på kroppen, bør du bruge finere ingredienser i din peeling, sammenlignet med hvad du ville bruge i en kropspeeling. Ingredienser du kan bruge i en læbepeeling, er kaffe, kanel eller sukker.

De ingredienser du skal bruge, er som følgende:

1 teske honning

2 teskefulde sukker

1 teske kokosolie

Honningpeeling er en af de nemmeste læbepeelinger at lave derhjemme. Hvis din tid er begrænset, bør du bestemt prøve denne opskrift, da den ikke tager mere end 5 minutter at tilberede. Hvis du ikke har kokosolie i køkkenet, kan du udskifte det med mandelolie. Du kan også vælge at udelade det helt.

Efter af blande honning og sukker godt (og kokosolie, hvis du vælger at inkludere det), påfører du blandingen på dine læber ved at massere det forsigtigt. Vask peelingen af efter 5 minutter.

Kommentarer lukket til Sådan laver du en læbepeeling hjemme