Artikler

Overvejer du at blive akupunktør?

(sponsoreret indhold)

At være autoriseret akupunktør her i Danmark kræver en fuldført og godkendt uddannelse. Der findes flere forskellige steder, man kan tage en uddannelse som akupunktør, enten som fuldtidsstudie eller på aftenskole. De fleste tager uddannelsen på deltid, da de fra en start kun vil prøve kræfter med akupunktørfaget som bibeskæftigelse. Mange synes nemlig, at det er for risikabelt, i hvert fald til at begynde med, at sige sit faste job op for at satse på en levevej som akupunktør.

Ligegyldigt i hvilket omfang du vælger at kaste dig ud i livet som akupunktør på, så er der en række elementer, du bør have helt styr på fra en start. Først og fremmest skal du naturligvis have 100% styr på de grundlæggende principper og teknikker indenfor akupunktur. Derudover skal du bruge et behandlingslokale med en komfortabel briks, behagelig belysning og gerne noget beroligende musik. Det er også klogt at have en hjemmeside, hvor potentielle kunder kan læse om dig, din baggrund, dine metoder og ikke mindst dine priser. Men hvordan er det nu lige, man laver en regning eller faktura til sin kunder? Flere steder på nettet kan du hente en faktura skabelon pdf, så du er sikker på at få lavet det korrekt. Nok er akupunktur betegnet som en alternativ behandlingsform, men derfor bør alt hvad du udsender alligevel fremstå professionelt og gennemført.

Når man er selvstændig behandler, så har man til fornemmeste opgave at sælge sig selv. Det betyder at man udover faglige kompetencer bør fremstå venlig, hjælpsom og imødekommende samt sørge for at alt fra behandlingsrum til hjemmeside og fakturaer virker gennemført. På den sikrer du dig bedst muligt loyale og tilfredse kunder, som måske tilmed gerne anbefaler dig til andre. Hvis du lykkedes med det, vil du formentlig hurtigt kunne nedsætte dig som akupunktør på fuld tid.

Et job som akupunktør er for mange meget givende, da man oplever at kunne hjælpe folk med lidelser, lidelser som måske endda er blevet opgivet af den almene lægepraksis. Husk på at akupunktur kan hjælpe mod alt fra rygsmerter til rygestop og overvægt. Alle type mennesker kan derfor fra tid til anden få brug for at besøge en akupunktør.

Kommentarer lukket til Overvejer du at blive akupunktør?