Artikler

Akupunktur som selvbehandling

(sponsoreret indhold)

Akupunktur som selvbehandling
Engang blev akupunktur opfattet som noget hokus-pokus, der kun blev anvendt af meget alternative mennesker. Men den tusinde år gamle lægekunst fra østen har efterhånden vundet indpas hos mange danskere. Som oftest indebærer akupunktur behandling med nåle, som bliver indført i udvalgte akupunkturpunkter  i kroppen. Hvilket ifølge den traditionelle kinesiske medicin giver balance mellem yin og yang samt sørger for, at livsenergien kan løbe frit i kroppens energibaner.

Gør det selv
Selvom akupunktur oftest udføres med nåle, kan du sagtens nyde godt af behandlingsformen uden brug af nåle og uden at gå til en professionel akupunktør. Det er både en behagelig og gratis oplevelse, hvis du lærer dig selv nogle af de mest gængse akupunkturpunkter og du kan nemt og diskret udføre behandlingen alle steder.

Hvilke punkter du skal massere eller trykke på afhænger af dine symptomer. Det er især effektfuldt at gøre dette, når du har smerter under optrapning i stedet for først at gøre noget ved det, når du har fuldt udviklede symptomer.
Ens for akupunktur på en selv er, at hvert punkt skal trykkes på eller masseres i 10-15 sekunder. Der sidder punkter mange steder på kroppen, men der sidder især en del i ansigtet, på hænderne og på ørerne. Hvilke punkter der vil være mest effektfuldt for dig at trykke på, kan du spørge din akupunktør om. Som regel er det en god idé at trykke på de udvalgte punkter to gange efter hinanden og så kan du med fordel gøre det tre til seks gange om dagen afhængigt af, hvor kraftige dine symptomer er.

Du kan lindre mange forskellige typer symptomer med akupunktur, som spænder over alt lige fra menstruationssmerter, bihulebetændelse og hovedpine til kvalme. Især kvalme oplever mange at kunne lindre med akupunktur og dette gælder, lige meget om kvalmen kommer på grund af transportsyge, graviditet eller noget helt tredje. Det punkt der skal masseres, hvis du har kvalme, sidder på håndleddet. Du kan enten selv massere på det eller få en ven eller partner til det. Hvis du døjer med kvalme i længere perioder kan du købe et armbånd, som har til formål at lindre symptomerne ved at have en lille kugle monteret, som skal berøre punktet kontinuerligt.
Det kan godt betale sig at sætte sig ind tingene. Du kan spare mange penge ved at bruge noget tid på at lære dig selv akupunktur og du kan ligeledes spare penge ved at indhente et byggetilbud i stedet for at tage det første tilbud, der byder sig.

Kommentarer lukket til Akupunktur som selvbehandling