Annonce

Svært ved skolearbejde? Så skal du dyrke yoga!

Har du svært ved at koncentrere dig i skolen eller finder du lærerne kedelige, så kan det være, at du skal dyrke yoga. Yoga har nemlig en lang række afslappende og kognitive fordele, der gør, at du kan være mere til stede og fokuseret under undervisningen.

Hjælper dig med at fokusere

En vigtig del af yoga er at fokusere på nutiden. Undersøgelser har vist, at regelmæssig yogapraksis forbedrer koordination, reaktionstid, hukommelse og endda IQ-score. Folk, der praktiserer meditation, demonstrerer evnen til at løse problemer og tilegne sig og huske information bedre – sandsynligvis fordi de er mindre distraherede af deres tanker, som kan spille igen og igen som en endeløs båndsløjfe.

 

Får dig til at slappe af i dit system

Yoga opfordrer dig til at slappe af, sænke dit åndedræt og fokusere på nutiden og skifte balancen fra det sympatiske nervesystem (eller kamp-eller-flygt-responsen) til det parasympatiske nervesystem. Sidstnævnte er beroligende og genoprettende; det sænker vejrtrækning og puls, nedsætter blodtrykket og øger blodgennemstrømningen til tarmene og reproduktive organer.

 

Forbedrer din kognitive funktionalitet

Regelmæssigt at praktisere yoga øger proprioception (evnen til at føle, hvad din krop gør, og hvor den er i rummet) og forbedrer balancen. Mennesker med dårlig kropsholdning eller dysfunktionelle bevægelsesmønstre har normalt dårlig proprioception, som har været forbundet med knæproblemer og rygsmerter. Bemærk at hvis du har en dårlig kropsholdning, bør du købe en yogamåtte, der er lidt tyk i det, og måske ikke nøjes med en billig yogamåtte.

 

Bedre balance kan betyde færre fald. For de ældre betyder det mere selvstændighed og forsinket indlæggelse på et plejehjem eller aldrig at komme ind på et overhovedet. For os andre kan stillinger som Tree Pose få os til at føle os mindre vaklende på og uden for måtten.

 

Vedligeholder dit nervesystem

Nogle avancerede yogier kan kontrollere deres kroppe på ekstraordinære måder, hvoraf mange er medieret af nervesystemet. Forskere har overvåget yogier, der kunne fremkalde usædvanlige hjerterytmer, generere specifikke hjernebølgemønstre og ved hjælp af en meditationsteknik hæve temperaturen på deres hænder med op til 3 grader.

 

Hvis de kan bruge yoga til at gøre det, kan du måske lære at forbedre blodgennemstrømningen til dit bækken, hvis du forsøger at blive gravid eller fremkalde afslapning, når du har problemer med at falde i søvn. Se også vores store test af yogamåtter her og find den helt rigtige yogamåtte til din praksis.

 

Frigiver spændinger

Lægger du nogensinde mærke til, at du holder telefonen eller et rat med et dødsgreb eller knuser dit ansigt, når du stirrer på en computerskærm? Disse ubevidste vaner kan føre til kronisk spænding, muskeltræthed og ømhed i håndled, arme, skuldre, nakke og ansigt, hvilket kan øge stress og forværre dit humør. Når du praktiserer yoga, begynder du at lægge mærke til, hvor du holder spændinger: Det kan være i din tunge, dine øjne eller musklerne i dit ansigt og nakke. Hvis du blot tuner ind, kan du muligvis frigøre nogle spændinger i tungen og øjnene. Med større muskler som quadriceps, trapezius og balder kan det tage mange års øvelse at lære at slappe af dem.

 

Kommentarer lukket til Svært ved skolearbejde? Så skal du dyrke yoga!