Artikler

Skab velvære i haven

Bedre vejr har det med at fungere som en magnet, der trækker os udenfor. Og for dem af os, der ejer en have, giver det god mening at nyde det gode vejr der. Men en have kræver arbejde for at se pæn og hyggelig ud, og hvis den ligner noget, der er løgn, kan det være svært at slappe af. Så det gælder altså om at komme i gang med at ordne haven med ens eget velvære i fokus. 

Tænk over dine egne behov 

Ligesom med boligen, er der også trends, når det kommer til haven. Og det kan være både nemt og fristende at hoppe med på disse trends. Men det er dog vigtigt at huske på, at din have ikke behøver at se ud ligesom alle andre. Prøv at tænke over, hvad dine personlige ønsker og behov er. 

Er du typen, der elsker at læse, kan det være, du kan indrette et hyggeligt og skyggefuldt område i haven med behagelige møbler eller måske en hængekøje. 

Elsker du at have venner på besøg til middag, så sørg for at have en god terrasse med et havebord og –stole, hvor aftensolen kan komme til at skinne.  

Det gælder altså om at identificere dine egne behov og sørge for at møde dem i den måde, du indretter din have på. 

Skab lyse områder 

Store træer kan være med til at skabe en hyggelig atmosfære i haven. De giver skygge og skærmer for naboer og er desuden godt for miljøet. Men hvis hele haven er omringet af træer høje, kan det desværre godt have en negativ effekt på haven. 

Først og fremmest vil de høje træer naturligvis skygge på haven, og det betyder, at du ikke har mulighed for at nyde solen, når den er fremme. Derudover kan skyggen gøre det svært at få andre planter til at trives, da mange udendørs planter har behov for noget direkte sollys fra tid til anden. Du kan sagtens beholde mange af dine træer, men prøv at indrette din have med nogle lyse områder her og der. Her kan du have dine havemøbler stående, så du kan nyde solen. 

At fælde et træ er dog et projekt, man helst skal være lidt forsigtig med. Det kan nemlig nemt gå galt. Derfor er det ofte at anbefale, at du sørger for at få noget professionel hjælp. Du kan se priser på fældning af træer og hurtigt få fat i de rette mennesker, der hjælper dig af med træet uden, at det vælter ned gennem dit tag. 

Kommentarer lukket til Skab velvære i haven