Annonce

De 10 største møbelvirksomheder i verden

Vi har mange store virksomheder, der gør sig i dansk design inden for møbler. Men rundt omkring i verden kan de altså også noget med møbler, og herunder er 10 af de største møbelvirksomheder, som du kan lære at kende lidt bedre.

1. IKEA: IKEA er en svensk virksomhed, der blev grundlagt i 1943 af Ingvar Kamprad, og som sælger møbler, køkkenudstyr og boligtilbehør, der kan monteres færdige. I august 2020 havde IKEA 412 varehuse i 52 lande, og du kan vitterligt finde alt fra en ny seng til et tv møbel på hjul, tallerkener eller nye vaser i IKEA.

2. Ashley Furniture: Ashley Furniture Industries, Inc. er en amerikansk producent og forhandler af boligudstyr med hovedkontor i Arcadia, Wisconsin. Virksomheden er ejet af far og søn Ron og Todd Wanek. Ashley Furniture blev grundlagt i 1945 og er den største møbelkæde i USA.

3. Herman Miller: Herman Miller, Inc. med hovedsæde i Zeeland, Michigan, er en amerikansk producent af kontormøbler, udstyr og boligindretning. Virksomheden har en historie, der går helt tilbage til 1905, hvor den blev grundlagt som Michigan Star Furniture Company.

4. Steelcase: Steelcase Inc. er en amerikansk møbelvirksomhed med hovedsæde i Grand Rapids, Michigan. Virksomheden har specialiseret sig i kontormøbler, herunder stole, skriveborde, arkivskabe og konferenceborde. Steelcase fremstiller også arkitektoniske og industrielle produkter som f.eks. skillevægge og opbevaringsenheder.

5. Knoll: Knoll, Inc. er et amerikansk designfirma, der producerer kontorsystemer, siddepladser, arkiver og opbevaring, borde og skriveborde, tekstiler, legepladsudstyr og møbler til boliger. Virksomheden blev grundlagt i 1938 af Hans Gugelot og Rudolf Hellmich.

6. HON Virksomhed: HON Company er en producent af kontormøbler med hovedsæde i Muscatine, Iowa. Virksomheden fremstiller stole, skriveborde, arkivskabe og andre kontormøbler. HON blev grundlagt i 1944 af Henry Dreyfuss og John Neely.

7. Humanscale: Humanscale Corporation er en designer og producent af ergonomiske produkter og tjenester med hovedsæde i New York City. Virksomheden blev grundlagt i 1983 af Bob King.

8. Allsteel: Allsteel Office Furniture LLC er en amerikansk producent og forhandler af kontormøbler med hovedsæde i Dubuque, Iowa. Virksomheden fremstiller kontormøbler med stålramme, herunder stole, skriveborde, arkiveringsskabe, konferenceborde og opbevaringsenheder. Allsteel blev grundlagt i 1912 af Elsworth T. Allis og Charles A. Steele.

9. Haworth: Haworth, Inc. er en global virksomhed inden for kommerciel indretning med hovedsæde i Holland, Michigan. Virksomheden designer og fremstiller kontormøbler, herunder stole, skriveborde, borde og opbevaringsenheder. Haworth tilbyder også tjenester som f.eks. rumplanlægning og facility management.

10. Kimball International: Kimball International, Inc. er en amerikansk producent af møbler til kontorer, skoler og hospitaler med hovedsæde i Jasper, Indiana. Virksomheden producerer møbler under mærkerne Kimball Office, National Office Furniture og Kimball Hospitality. Kimball blev grundlagt i 1950 af medstifteren af Wabash National Corporation, David Ewing Kimball.

Kommentarer lukket til De 10 største møbelvirksomheder i verden