Annonce

3 gode råd til at arbejde med din holistiske sundhed

Menneskets sundhed består af vores fysiske, åndelige og mentale balance. Disse tre komponenter spiller sammen og influerer hinanden på kryds og tværs, hvilket skaber et dynamisk fundament for ligeledes at optimere sundheden ved at arbejde med den holistisk.

Hvad er holisme?

Holisme er et udtryk for helhedssyn, som blandt andet dækker over at se på menneskets sundhed gennem et bredere perspektiv end blot den fysiske optimering.

Denne filosofi trækker på gamle traditioner fra fjernøsten, som længe har arbejdet med sundhed på tværs af de tre kompenenter.

Det kan man eksempelvis se gennem ayurvediske tekster, som eksempelvis har et fokus på, at mennesket skal bearbejde følelser og oplevelser, for ikke at få fysiske skavanker og blokeringer.

Mange oplever at den vestlige sundhedsfilosofi er for fokuseret på den fysiske sundhed, hvilket absolut er det største fokuspunkt når vi generelt taler om “sundhed” herhjemme. Alligevel må der findes en forklaring på lodret opadgående stress- og angtskurver, som måske giver et fingerpeg om et overset perspektiv, vi med fordel kan have øjne for.

Krystallernes verden

Her kommer også krystaller ind i billedet.

Krystallerne vibrerer med energi, som har en indflydelse på energien inde i os. På den måde kan vi aktivt påvirke vores energi, ved at introducere bestemte sten og krystaller til vores liv.

Alt efter hvilken effekt der ønskes, kan man med fordel vælge en krystal, som besidder egenskaber der påvirker os indenfor en bestemt retning. Ligesom man kan vælge en krystal alt efter udformningen.

Eksempelvis er rosakvarts halskæder yderst populære redskaber, til at stimulerer ro og kærlighed på vores følelsesmæssige og mentale plan, men ligeledes stimulerer krystallen fysisk balance.

Ligeledes stimulerer rosakvarts halskæden vores hjertechakra, som dels er definerende for hvordan vi giver og modtager kærlighed, men også balancen mellem det ubevidste og det bevidste.

Få glæde af yoga

Ligeledes kan yogaens blide stræk stimulerer meridian baner og akupressur punkter, der er forbundet med fysiske, såvel som åndelige og psykiske problemstillinger.

På den måde kan vi fysisk arbejde med indre udfordringer og blokeringer. Ligesom at en psykisk problemstilling kan manifesteres som et fysisk symptom, som yogaen også kan hjælpe os med af afhjælpe.

Har du aldrig prøvet yoga før, så kan du med fordel melde dig til en time kurateret af en yogaunderviser.

Kommentarer lukket til 3 gode råd til at arbejde med din holistiske sundhed