Annonce

Tanker om miljøvenlig emballage og ressourcer

Kloden er i underskud af ressourcer i forhold til menneskets forbrug. Allerede efter 8 måneder bliver jordens ressourcer brugt, som skulle holde til et helt år. Det er derfor vigtigt at tænke i miljøvenlige baner, når du køber emballage til virksomheden.

For mange mennesker lyder miljøvenlig emballage ikke som om, det gør den store forskel. Det kan dog være et godt sted at starte for at spare lidt på naturens ressourcer. En lille ændring i hverdagen kan være med til at lave en stor forandring i det lange løb.  

Overforbrug af naturens ressourcer

I dag lever vi som om, der er flere naturlige ressourcer til rådighed, end der egentlig er. De naturlige ressourcer tæller blandt andet træ, vand og metaller. Det er ikke kun i Danmark men også i store dele af verden, at der bliver brugt langt flere naturlige ressourcer, end naturen selv kan nå at genskabe.

Der bliver altså blandt andet fældet langt flere træer, end der kan nå at vokse nye træer op. Dette kan være et stort problem fordi fugle og andre dyrearter bor i træerne, og desuden optager træerne CO2. Træerne er altså med til at gavne miljøet og klimaet. 

En af de måder som hjælper med at spare på naturens ressourcer, er ved at genbruge. Der findes derfor mange forskellige virksomheder, der producerer klimavenligt emballage, som er lavet af genanvendeligt materiale.        

Miljøvenlig emballage

Virksomheder har et stort ansvar for at gå forrest i kampen for klimaet, og de kan starte i det små ved at lave en aftale med leverandører, som leverer miljøvenligt emballage. Hos Albe Emballage er det muligt at finde miljøvenligt emballage i form af papkasser, kuverter og fødevareemballage. Selvom det er et lille sted at starte, kan det på længere sigt være med til at gøre en stor forskel. Se hele udvalget her: https://albeemballage.dk/miljoevenlig-emballage-170/

Når du skal pakke produkter i virksomheden på en miljøvenlig måde, er der nogle forskellige ting, som du kan overveje. Det er først og fremmest en god idé at bruge så lidt emballage som muligt. På den måde bruger du ikke unødige ressourcer, som kunne være brugt til en anden indpakning. Derudover er det også vigtigt at bruge genanvendeligt emballage i stedet for at bruge nye ressourcer fra naturen. Du kan også spare på ressourcerne ved at printe så lidt som muligt.

Det er altså kun nogle små ændringer i dagligdagen, som kan være med til at gøre en meget stor forskel.

Kommentarer lukket til Tanker om miljøvenlig emballage og ressourcer