Annonce

Sov godt om natten med en ny seng

Hvis du ligesom mange andre danskere lider af søvnproblemer, så går det ud over din sundhed. Med en seng, der er tilpasset din krop og dit sind, kan du igen sove godt og trygt om natten. En god nattesøvn giver dig mere overskud i hverdagen, mere gåpåmod på arbejdspladsen og en større lyst til livet. Læs videre, hvis du er nysgerrig på, hvad en ny seng kan gøre for dig. 

En seng er meget mere end en seng. Det er en livsstil. Med den rette seng kan du langt om længe få det liv, du ønsker dig. En god nats søvn er nemlig guld værd ikke blot for din krop, men også for dit sind og din livsglæde. Alt for mange sover dårligt om natten på grund af bekymringer, et stresset arbejde eller måske nogle fysiske udfordringer. Derfor skal du finde en seng, der passer til dig.  

Lad Sengeguro være din sengeguru 

Hvor finder du så din næste seng? Det må være det første spørgsmål, der melder sig på banen. Senge finder du lige her, det er kun et klik væk. Her finder du gode råd til, hvordan du opnår en bedre nattesøvn, så du finder en seng, der passer til dine søvnbehov. Uanset om du har det for varmt eller lider under smerter, så er du garanteret at finde en seng, der dækker din søvn.  

Der kan være mange grunde til, at det kan være svært at falde i søvn om natten. De hyppigste handler om dårlige vaner. Tjekker du din telefon, inden du skal sove, tager det lidt tid, før dine øjne vænner sig til mørket, og det går ud over din søvn. Det samme gælder for alle slags skærme fra computere og fjernsyn.  

Når du skal sove, så er det langt bedre at sidde med et blad eller en bog, som lader dine øjne hvile. Du vil opleve en stor forskel fra start, hvis du kan lægge skærmene fra dig. Du behøver ikke give dig i kast med Dostojevskijs samlede værker lige før sengetid, men hvis du finder noget læsestof, som føles rart og hyggeligt, så er du godt på vej.  

Find den rette seng til dig. Foto: Unsplash  

Vælg den rette seng til din søvn 

Har du problemer med smerter i ryg, nakke og lænd, når du prøver at falde i søvn, så er det en god indikator for, at du simpelthen har den forkerte seng stående på dit soveværelse. Du kan derfor snildt overveje om din næste seng skal være en kontinentalseng. Igennem årene har det udviklet sig til en rigtig drømmeseng, fordi den tilbyder en helt anden slags komfort end en almindelig seng. 

En kontinentalseng er bygget op med tre madrasser i stedet for en. I bunden ligger boksmadrassen, i midten ligger en springmadras og i toppen ligger selvfølgelig topmadrassen. Som et kirsebær på toppen af en is ligger du så. Det lyder komfortabelt allerede. Hver madras har hver deres funktion, og de sørger for, at du får den bedst mulige nattesøvn.  

En boksmadras består enten af fjedre eller skum, og den er i forvejen så komfortabel, at mange benytter den som seng alene. En springmadras hjælper med at afgøre, hvor fast sengen skal føles, og det er her, du kan skræddersy sengen til dine søvnbehov. Til sidst giver topmadrassen dig den direkte komfort, som du kan mærke i form af for eksempel memory foam, der former sig efter kroppen eller latex, der giver en langt mere luftig fornemmelse og afkøler.  

Gå på togt i drømmeland med den rette seng. Foto: Unsplash  

Derfor skal du sove godt om natten 

Når man i forvejen har en travl hverdag og føler man kan og skal klare det hele, så er søvnen det første, der bliver nedprioriteret. Og det er synd, for manglende nattesøvn sætter sig mere end noget andet i livet på højde med kost og motion.  

Måske kender du følelsen af at få det forkerte ben ud af sengen? Du kommer for sent op, når ikke dine faste morgenrutiner, og du føler dig bagud fra start. Din opmærksomhed på arbejdet er ikke skarp, og når du endelig får fri, føler du dig glemsom og distræt. Du har ikke overskud til at lave god mad, så derfor finder du noget usundt og hurtigt. Du bruger resten af aftenen foran en skærm, og når du går i seng, er det eneste, du kan tænke på, hvorfor du ikke kan falde i søvn.  

Med en god seng kan du ændre på de dårlige vaner. En god nats søvn på 7-8 timer kan være startskuddet til, at du får gjort op med følelsen af at være konstant bagud i dit liv. Hvis du gør søvnen til en vane i stedet for, går i seng og står op på samme tid hver dag, så er du godt på vej til mere overskud i hverdagen og et skarpt hoved, der kan tænke klart, når det gælder.   

Kommentarer lukket til Sov godt om natten med en ny seng