Artikler

Kontanthjælp kan hjælpe dig

Der kan være mange grunde til, at man mister sit arbejde. Er du først blevet arbejdsløs, er det naturligvis vigtigt, at du på en eller anden måde skaffer nogle penge, som du kan leve for. Opfylder du kravene for kontanthjælp, kan dette være en mulighed for dig.

Penge at leve for

Selvom du har mistet dit arbejde, er det naturligvis nødvendigt, at du får nogle penge, som du kan leve for. At miste sit arbejde er slemt nok. Dette behøver ikke at medfører, at du ligeledes mangler mad på bordet.

Er du blevet arbejdsløs, er det klart, at du må skære i dit forbrug. Tjener du ikke nogle penge, må du nødvendigvis også bruge færre penge. Ikke desto mindre bliver du nødt til at få nogle penge ind, hvis du skal kunne betale dine regninger.

Er du berettiget til kontanthjælp?

Skal du modtage kontanthjælp, er det en regel, at du mindst skal være fyldt 30 år. Er du under 30 år, bør du derfor søge en anden social ydelse. Derudover skal du for at modtage kontanthjælp være tilmeldt et jobcenter.

Ydermere må du ikke have en større formue, hvis du skal modtage kontanthjælp. Som du kan høre, skal du opfylde en række krav. Læs her om kontanthjælp og bliv klogere.

Penge til dine behandlinger

Er du blevet arbejdsløs, kan det være svært bare at få mad på bordet og betale dine regninger. Har du ligeledes brug for behandlinger, fordi du døjer med smerter eller stress, er det nødvendigt, at du lægger et godt budget.

Skal du lave et overskueligt budget, med plads til dine behandlinger, er det en god idé at dele dine penge ind i forskellige poster. På den måde kan du se præcis hvor mange penge, du har til rådighed, efter du eksempelvis har betalt for en akupunktørbehandling.

Hjælp udefra

Skal du finde et nyt arbejde, kan det være en god idé at få professionel hjælp. Er du kommet i en presset situation, fordi du har mistet dit arbejde, kan det være svært for dig selv at overskue, hvordan du skal komme videre. Nye øjne kan sandsynligvis finde løsninger, som du ikke selv havde tænkt på.

Som du kan læse ovenover, kræver kontanthjælp af du opfylder en hel række af krav. Det kan være svært at have styr på alle reglerne selv, når det gælder, hvilke sociale ydelser du er berettighedet. Professionel er derfor i høj grad på sin plads, hvis du skal komme godt videre.

Kommentarer lukket til Kontanthjælp kan hjælpe dig