Annonce

Hvad er en ‘grøn rejse’ egentlig?

Når du hører udtrykket “grøn rejse”, hvad kommer du så til at tænke på? For nogle vil det måske fremkalde billeder af at rejse ud i vildmarken med kun en rygsæk og et telt. Sandheden er, at grønne rejser kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker.

Men i bund og grund handler grønne rejser om turisme, der minimerer de negative sociale og miljømæssige konsekvenser og samtidig maksimerer de økonomiske fordele for lokalsamfundene. Det handler om at rejse på en måde, der gavner både den rejsende og de samfund, de besøger. Bæredygtige rejser kan være store eller små, billige eller dyre, fjerntliggende eller urbane. Men uanset hvordan du gør det, er bæredygtige rejser altid bevidste rejser.

Hvorfor rejse bæredygtigt?

Med en turismeindustri, der vokser i et hidtil uset tempo, har der aldrig været et vigtigere tidspunkt til at begynde at tænke over, hvordan vores rejser kan påvirke verden omkring os. Her er blot nogle få grunde til, at bæredygtig turisme er så vigtig:

  1. For at bevare kulturarven: Bæredygtig turisme hjælper med at bevare kulturarven ved at støtte lokalsamfund og virksomheder, der arbejder for at holde traditionelle skikke i live. Når rejsende støtter disse virksomheder, er de med til at sikre, at den unikke kultur på et sted ikke går tabt.

 

  1. At reducere miljøpåvirkningen: Desværre er turisme ofte forbundet med et stort miljømæssigt fodaftryk. Fra flyrejser til luksusresorts har turistindustrien en betydelig indvirkning på planeten. Bæredygtig turisme har til formål at reducere denne påvirkning ved at støtte miljøvenlige initiativer og anvende miljøvenlige metoder.

 

  1. For at styrke de lokale økonomier: Bæredygtig turisme styrker de lokale økonomier ved at støtte små virksomheder og fremme et ansvarligt forbrug. Når rejsende er bevidste om, hvor de bruger deres penge, kan de sikre, at deres penge kommer de mennesker til gode, der har mest brug for dem – indbyggerne i det samfund, de besøger.

 

  1. At styrke kulturelle bånd: En af de bedste ting ved bæredygtig turisme er, at den styrker de kulturelle bånd – mellem rejsende og lokalbefolkningen, mellem kulturer og mellem mennesker og natur. Når det gøres rigtigt, kan bæredygtig turisme skabe oplevelser, der virkelig er berigende for alle involverede.

 

  1. At skabe varig forandring: Måske vigtigst af alt har bæredygtig turisme evnen til at skabe varige forandringer – både på de steder, vi besøger, og i os selv. Ved at vælge at rejse bæredygtigt kan vi være med til at gøre vores verden til et bedre sted for alle!

 

Bæredygtig turisme er godt for alle involverede – den rejsende, lokalsamfundet og endda selve planeten! Så næste gang du planlægger en rejse, så husk bæredygtighed. Det er nemmere end du måske tror at foretage små ændringer, som vil have en stor effekt!

 

Læs flere gode råd til hvordan du kan rejse bæredygtigt på travelgreen.dk

Kommentarer lukket til Hvad er en ‘grøn rejse’ egentlig?