Artikler

Har du behov for et mikrolån?

Står du i en situation, hvor du mangler lidt ekstra på lommen? Måske du mangler en ny cykel eller måske en ny seng, men synes det er lidt meget at tage et stort lån i banken? Så læs endelig videre, for mikrolån kunne være løsningen for dig.

Hvad er et mikrolån?

Kort sagt er mikrolån et lån af et mindre beløb. Beløbet ved et mikrolån kan variere og tilpasses dine behov som kunde. Mikrolån er et nemt og hurtigt lån, der kan foretages over nettet. Dog skal man være forsigtig med et sådant lån, da mikrolån som oftest har høje renter og gebyrer. Derfor er det altid vigtigt at du tænker dig godt og grundigt om, og får styr på dig eget budget inden du optager et mikrolån.

Fordele ved et mikrolån

Mikrolån har en del fordele i forhold til et almindeligt banklån. I modsætning til banklånet stilles der relativt få krav til et mikrolån. Ved et banklån stilles der krav om en såkaldt sikkerhed, hvorfor det som oftest kræver at man som låner har en god indkomst, eller har en bolig eller en bil som kan stå som sikkerhed til banken. Men står du i en situation, hvor du har behov for et lån, men ikke har noget at stille som sikkerhed, er mikrolånet vejen frem. Der stilles nemlig som regel ingen krav om sikkerhed ved mikrolånet.

Derudover kan mikrolånet kan foretages på nettet, hvor du skal indgive en række oplysninger som alder, navn, bopæl, indkomst og lignende. Det at lånet kan tages på nettet medfører også et hurtigt svar på, om lånet er blevet godkendt eller afvist. Ved godkendelse kan du også forvente at pengene dukker op ved den næste hverdag, hvorimod det ved et banklån kan tage flere uger.

Nu, hvor fordelene ved mikrolånet er kommet på bordet, skal det også nævnes at lånet naturligvis skal betales tilbage og gerne rettidigt. Derfor er det en god ide at have styr på sin økonomi, så du er helt sikker på at lånet bliver betalt tilbage til tiden.

Få styr på budgettet

Før du optager et mikrolån, er det en god ide at få styr på dit budget. Du skal samle dine indtægter og udgifter og danne et overblik over din økonomi. På den måde kan du finde ud af, hvor mange penge du har mulighed for at betale tilbage af lånet om måneden, altså dit rådighedsbeløb. Mikrolånet kan dermed tilpasses dine behov og din økonomi – der skal dog tages højde for at tilbagebetalingstiden ofte er kort, hvorfor det som regel kræver et stort rådighedsbeløb. Det anbefales også at du laver en tilbagebetalingsplan, til når lånet skal betales tilbage. Så undgår du at lånet bliver dyrere end nødvendigt.

Kommentarer lukket til Har du behov for et mikrolån?