Artikler

Den vigtige søvn

Det er utrolig vigtigt, at du får den optimale søvn, som passer til netop dig. Søvnen er afgørende for dit velbefindende, da det er her du skal restituere i både kroppen og i hovedet. Søvnen er med til at styre, hvor godt du kan præstere i din dagligdag, således at du som veludhvilet kan klare dagens gøremål.
Indret din soveplads sådan at du nemt kan falde i søvn. Gerne et mørkere rum uden TV, rod internetstråling. Derudover skal temperaturen være passende. Hellere lidt for køling, uden at du fryser, frem for lidt for varmt, da man sover bedre køligt.

Find dig en god seng og optimer din søvn

Det er naturligvis også nødvendigt for din søvn, at din seng er god, og at den støtter din krop optimalt under søvnen. En god løsning kan for eksempel være en boxmadras. En boxmadras er let at flytte rundt på. Den kan sammensættes således at den netop passer til din krop og dit behov. Den fås i flere størrelser. Det kan være praktisk, hvis du og din partner har forskellige behov for sammensætning af sengen, da I uanset madrasvalg og topmadrasvalg nemt kan rykke dem sammen til en dobbeltseng. Det giver jer begge mulighed for at få en god nattesøvn.

Det er nemt med en boxmadras

En boxmadras er enkel i sit design, og kan passe ind i enhver stil. Det er forholdsvis enkelt at flytte rundt på den, hvis du får behov for det. Hvis du senere hen for lyst til en fin sengeramme eller en sengegavl, så er det blot at tilkøbe det til din boxmadras i det ønskede design. Det er ligeledes muligt både at købe ben eller meder til boxmadrassen. Det er ligeledes populært for forældre, der samsover med deres børn at anvende boxmadrasser. Her kan sengen nemlig udvides sammen med antallet af børn. Du kan sammensætte en væg-til-væg seng, hvis du får behov.

Prøv gerne sengen inden du køber

Inden du køber dig din nye boxmadras, så er det altid en god idé at prøve sengen først, så du ved, om du ligger godt i den. Du kan prøve sengene hos en forhandler, hvor du også kan få råd og vejledning til dit sengevalg. Husk at det er sundere for din krop at sove en anelse hårdere, end hvad du umiddelbart ville vælge som værende komfortabelt. Hvis du er vant til at sove blødt, så kan det tage et par uger at vænne din krop til at sove lidt hårdere, end den plejer. Kroppen bevæger sig nemlig mere naturligt, end den vil gøre i en blød seng, da du ikke vil få den optimale støtte af krop og muskler, når du blot synker ned i sengen.