Artikler

De bedste grunde til at spise frugt og grønt efter sæson

Der er en grund til at noget frugt og grønt vokser den ene årstid, og andre hører hjemme i en anden sæson. Her er nogle gode grunde til at du bør spise frugt baseret på årstid.

Bedre smag

Frugt og grønt, der følger deres naturlige cyklus har den klokkeklare fordel, at de er helt igennem modne. Dette er noget der virkelig kan mærkes på smagsløgene. Der findes nemlig ikke noget så velsmagende som friskplukket frugt eller nyopgravede grøntsager. Et friskplukket æble blæser nemlig et importeret æble fuldstændig af banen.

Flere vitaminer

Idet frugt og grønt selvfølgelig vokser i naturen, så har de brug for så meget næring fra både solen og jorden som overhovedet muligt. Fordelen ved at vælge sæsonbestemt frugt og grønt er nemlig, at de først høstes når de er fuldt modnet. Dette har den heldige sideeffekt, at de indeholder betydeligt flere vitaminer, antioxidanter og mineraler end almindelig frugt og grønt.

Sæsonbestemt er ofte billigere

Det siger sig selv, at når en bestemt grøntsag er i sæson, så vil der også være betydeligt flere af dem. Dette betyder, at de ofte sælges til en markant lavere pris, idet udbudet jo er noget større end efterspørgslen.

Bedre for miljøet

Frugt og grønt vokser bedst i deres sæson, hvilket betyder at de ikke har brug for så meget hjælp fra os mennesker. Dette betyder mindre pesticider og ikke mindst genmanipulation, og dette er lig med et langt sundere produkt der er langt bedre ved miljøet. Ofte vil sæsonbestemt frugt og grønt også være lokaldyrket, hvilket betyder væsentlige miljømæssige fordele, idet der jo ikke skal anvendes meget transport.

Får dig i køkkenet

Ved at spise efter sæson, så vil du også være langt mere tilbøjelig til at gå i køkkenet for at tilberede produkterne. Dette har den konsekvens, at du bliver langt mere bevidst om hvad du kommer i din mad; og dette vil desuden gøre, at du garanteret vil kunne mærke en stor forskel i dit generelle helbred. For at gøre det endnu nemmere for dig, så findes der i dag firmaer der specialiserer sig i at sammensætte kasser med sæsonbestemt frugt og grønt. På denne måde skal du ikke engang sætte dig alt for meget ind i de forskellige sæsoners frugt og grønt – det er jo nemlig klaret på forhånd. Se denne oversigt over frugtkasser, og du opdage hvor nemt det egentlig er at komme i gang med at spise sæsonbestemt.

Sæsonbestemt frugt og grønt er lig med et liv i større harmoni

Sidst men ikke mindst minder sæsonbestemt frugt og grønt os om, at vi er del af en større helhed. Ved at følge årstiderne og naturens rytme i vores liv og mad, så ender vi også med at værdsætte vores verden mere; og husk, sæsonbestemt frugt og grønt er også et sundt valg, der vil få dig til at føle dig i langt større harmoni med naturen.

Kommentarer lukket til De bedste grunde til at spise frugt og grønt efter sæson