Artikler

Alternative behandlingsformer vinder frem i Danmark

(sponsoreret indhold)

I mange år har langt de fleste danskere sat deres lid til den konventionelle medicinske videnskab. Og med god grund, for hvis vi ikke skulle kunne lægge vores helbredsmæssige problemer i hænderne på vores læger, hvor så? Det er jo blandt andet det vores dyrt betalte skattekroner går til.

Med tiden er der dog sket en udvikling i måden, vi griber vores helbred an på – måske særligt blandt den yngre del af befolkningen. Vi er blevet mere åbne overfor andre behandlingsformer og vi anerkender de mentale problemer, man kan få i løbet af livet, vi interesserer os for kost og fysisk aktivitet, så vi kan forebygge skavanker og styrke det fremtidige helbred. Når vores læge ikke kan komme med en forklaring på vores hyppige mavesmerter, udslæt eller dårlige søvnmønster, så begynder flere og flere logisk nok at søge svar og hjælp andre steder.

Især er akupunktur blevet udbredt og populært blandt os danskere. Oprindeligt stammer behandlingen fra Kina, men den udøves efterhånden også i stor stil i den vestlige verden. Akupunktur foregår via stik med små bitte nåle, som går ind og påvirker vores nervebaner. Ofte kræver det flere behandlinger over en periode for at at give en reel effekt. Også metoder som zoneterapi, kinesiologi, alexander-teknik og hypnose har vundet indpas i danskerners bevidsthed som fornuftige tilskud eller alternativer til anden lægelig behandling.

Endelig er vi blevet mere og mere bevidste om, hvad kost gør ved os. Mange følger derfor specifikke kure i håbet om et mere stabilt helbred eller færre smerter. Det kan eksempelvis være diæter hvor kød undgås, hvor særlige typer af kulhydrater udelukkes eller hvor mælkeprodukter helt udelades. Desuden er diverse kosttilskud og vitaminer blevet mere udbredt og indkøbes i stor stil af danskerne sammen med diverse såkaldte superfoods såsom gojibær og spirulina.

Med en bedre hverdag kommer man langt

Ønsker du at afprøve for eksempel akupunktur og måske tilmed omlægge din kost? Men føler du, at økonomien ikke just er til det? Så kan du tjekke dine lånemuligheder nemt og hurtigt lige låneberegneren.dk.

Det forholder sig desværre sådan, at en sund, økologisk kost ofte er dyrere end de mere usunde madvaner med færdigmad og færre friske grøntsager. Og modsat et besøg ved lægen, så klares en tur ved akupunktøren eller zoneterapueaten også typisk for egen regning. På den måde bliver ens personlige helbred ofte også et spørgsmål om prioritering i budgettet.

Kommentarer lukket til Alternative behandlingsformer vinder frem i Danmark